5 érv, hogy miért tegyél szőnyeget a nappalidba


Manapság nagyon divatos a szőnyegeket kihagyni a nappaliból. Emlékezzünk csak vissza, hogy szüleinknek, nagyszüleinknek nem csak a nappaliban, de szinte minden helységben volt egy-egy szőnyege. De vajon van-e a szőnyegnek tényleges funkciója?

Bizonyára, most mindenkinek a régi, ütött-kopott kézzel szőtt szőnyegek jutnak eszébe, és az, hogy kisgyermekként a konyhában sündörögve állandóan megbotlott a szőnyegben. Nos én is, és bevallom őszintén a saját háztartásomban a konyhában kerülöm is a szőnyegeket, de első dolgom volt, hogy a nappaliba és a fürdőszobába vegyek.

 

 1. A szőnyeg csökkenti a szállópor mennyiségét!
  Ez így igaz! A szőnyeg szálai között megragadnak a porszemek, még a sima felületeken (padló, kő, bútorok, polcok...) könnyedén szállnak, vagy „csúsznak”. Természetesen, pont ezért is, nagyobb körültekintéssel kell tisztítani a textiliánkat, pláne, ha még a szobában keringő por egyrészét vissza is tartja nekünk! Köszi, szőnyeg!

 

 1. Kényelmes és esztétikus
  Nincs is annál melengetőbb érzés, amikor egy hosszas téli estén a kanapéról leszállva, kellemes meleg szőnyegre tehetjük a lábunk. Icipici mozdulatnak tűnik, de nagyon sokat javít a közérzetünkön. Ha a megfelelő nagyságú szőnyeget választjuk a nappalinkba, akkor remekül dekorálhatunk is vele: keretet ad a szobának és egy amerikai konyhás lakásban különösen jól ki lehet vele jelölni láthatatlanul is a nappali határait.

 

 1. A szőnyeg biztonságot nyújt
  Biztos mindenki tapasztalta már, hogy milyen félelmetes érzés, mikor a lábunk kicsúszik alólunk, akkor is, ha szerencsére nagyobb esés nem történt. A különböző padlóburkolatok csúszósak lehetnek, a laminált padlókra különösen igaz ez. Ezért is fontos, hogy a Balani Home szőnyegei csúszásmentesek.

 

 1. Csökkentik a zajt
  A szőnyegek csökkentik a padló és a falak között lévő rezgéseket, mint a port, a hangot is elnyelik. Természetesen ez függ a szőnyeg méretétől és szálsűrűségétől is, de az biztos, hogy már egy 100x170 szőnyeg mérhetően javítja a helység akusztikáját. Kisebb szálú szőnyegeket az étkezőbe is elhelyezhetünk, hisz ott kellemetlen lehet az alattunk lakónak, ha a széket nem megemelve húzzuk ki, hanem a burkolaton végig csúsztatva.

 

 1. Játszva tisztíthatók
  Persze, ez erős túlzás, ha ilyet olvasnék, biztosan a fejemhez kapnék, hogy „aki ezt írta tuti nem takarít otthon” – de valljuk be, ahogyan lesz egy megszokott szőnyegtisztító rutinunk, már könnyűnek fogjuk érezni. Kisebb szálú szőnyegeket elég jó erősen átporszívózni, esetleg ha van lehetőségünk a szabadban kiporolni. Hosszúszálú szőnyegemet én előszőr egy körömkefével fésülöm át, ezzel összeszedve az összes hajszálat, és „fellazítva” a szálakat (esetleg az elfekvő szálakat „feléleszteni”) és utána kétszer jó erősen átporszívózom. Hetente egyszer megérdemli a szőnyegünk a kedveskedést!

 

Ez volt az 5 fő érvem, amiért minden Ügyfelemnek ajánlom a szőnyeget, de még egyszer ötöt is feltudnék sorolni. Ha úgy gondolod, hogy valamit kihagytam, írd meg kommentben, hogy miért szereted Te a szőnyeged!