Dizájn a lakásban - luxus, vagy lételem?


Napjainkban egyre több és izgalmasabb kiegészítő érhető el, amivel könnyedén feldobhatjuk és variálhatjuk otthonunk megjelenését. Míg gyerekkorunkban szinte minden lakás ugyanolyan hangulatú volt, és ha ma meglátunk egy sötétbarna kanapét, egy karfás fotelt és egy piros-barna szőnyeget, akkor egyből bekapcsol a nosztalgia-riadó, mára már nem ilyen egységes a kép!
De vajon mi jellemzi a 21. század otthonait? Lesznek-e olyan ikonikus elemek, amelyekről egyből napjaink lakásai és irodái jutnak majd eszünkbe? Bizonyára igen, de sokkal szélesebb lesz az a kör, amiről asszociálhatunk majd. Hiszen kinőttük a Domus áruházak időszakát, ma már számtalan nagy lakberendezési áruházból, végtelen stílusban rendezhetjük be kedvenc helyiségeinket. Nem is beszélve az olyan modern és fiatalos webshopokról, mint például a Balani Home-é! Így aztán, ha kedvünk szottyan, akár félévente újravarázsolhatjuk az egész házat!

Divat vagy kényelem?

Mivel ilyen széles a választék, így nem kell már évtizedekre szóló döntéseket hoznunk, ha szeretnénk a korábbi vintázs hangulatú lakásunkat minimalista stílusúra átalakítani, vagy ha az egykori agglegénylak családos otthonná növi ki magát. Gyors és instant megoldás, ha olyan izgalmas kiegészítőket válogatunk össze, amelyek tükrözik az épp aktuális hangulatunkat, családi állapotunkat, vagy épp csak kedvünk van menni a divat után.

Ráadásul a jól megválogatott lakástextilek – legyen szó akár ágyneműről, törölközőről, vagy épp plédről -  nem csak feldobják, de jóval kényelmesebbé is varázsolják az otthonunkat. Néhány izgalmas díszpárna, pár pihepuha pléd, egy friss és dizájnos ágynemű szett és magunk is meglepődünk majd, milyen új arcát mutatja a már unalomig ismert négy fal.

Mi alapján válasszunk lakástextilt?

A szabadság érzete persze párosulhat némi nyomasztó érzéssel is, ha túl nagy a választék: színes legyen, vagy visszafogott? Vajon jövőre is divat lesz a flamingós szőnyeg? Mi van, ha ismét költöznünk kell, és oda egyáltalán nem illenek a mostani kiegészítők?

A Balani Home szakértői szerint érdemes a döntést annak mentén meghozni, hogy mi szolgálja leginkább az aktuális élethelyzetünket: ha sokat költözünk és különböző albérletekben lakunk, akkor visszafogottabb és több stílus számára is jól felhasználható kiegészítőt érdemes választani (ilyenkor kerüljük a harsány színeket és a nagyon erőteljes mintákat, mert ezek nagyon dominálhatnak egy-egy térben). A pasztell színekkel viszont könnyedebben boldogulhatunk, és kedvenc takaróink, ágyneműink is bárhová velünk tarthatnak. Ráadásul ezek a kiegészítőink szempillantás alatt a jól ismert otthon érzetét kölcsönzik egy új helynek is.

Merjünk bátrak lenni a gyerekszobát illetően, hiszen itt történnek a nagy változások leggyakrabban: a gyerekek gyorsan nőnek és fejlődnek, így ami egy 2-3 éves kisgyerek számára még izgalmas (színes, játékos mintás szőnyeg és kiegészítők), azok már egy kisiskolás számára nem biztos, hogy kedveltek. Így aztán a leggyakrabban itt kell majd átrendeznünk az életszakasznak megfelelő igények szerint. És ha már ilyen gyakran kell variálni, akkor nyugodtan megadhatjuk magunkat a legújabb trendeknek, néhány év múlva úgyis jön egy újabb kívánság!

Ha Te is szeretnéd otthonod egyedi lakástextilekkel hangulatosabbá varázsolni, akkor nézz szét webshopunkban! Válogass különleges ágyneműinkből, szőnyegeinkből, plédjeinkből, és ha kérdésed van, a Balani Home mindig örömmel válaszol Neked!