Így válassz jól ágyneműt és huzatot


A szép idő ellenére lassan belecsúszunk az őszbe, ami pedig egyet jelent azzal, hogy újra előkerülnek a finom puha plédek és a meleg paplanok. A nyári könnyű takarókat és huzatokat leváltják vastagabb társaik. Van, aki a klasszikus tollpaplanokra esküszik, mások elővigyázatosságból inkább az antiallergén típusú ágyneműket választják.

De lássuk, mit érdemes tudni az ágyneműhuzatok választásakor.

  1. Egyedül vagy párban

Még azoknak is érdemes két főnek való ágyneműgarnitúrát választaniuk, akik esetleg egyedülállóak, vagy külön ágyban alszanak, hiszen bármikor jöhet hozzánk vendég, amikor sokkal szebben mutat két egymáshoz passzoló szett, mint a különböző mintásak. Biztos ami biztos alapon, inkább vegyünk két egyforma csomagot, hogy ne legyen szedett-vedett az összhatás.

  1. Külön paplan vagy kétszemélyes

Az előző pont továbbgondolása, hogy mindenkinek saját paplana van-e a családban, vagy a szülőknek, pároknak közös takarójuk van. A kétszemélyes paplan előnye, hogy össze lehet alattuk bújni, meghitté teszik az éjszakákat. A hátrányuk persze, hogy könnyebb lehúzni egymásról és nem mindenhol lehet rájuk huzatot kapni. Külön paplannal viszont ilyen probléma nincs, itt csak arra érdemes figyelnünk – kiindulva az első pontból -, hogy két szett legyen mindenből, úgy az igazán mutatós!

  1. Elegáns vagy kényelmes

Bár a szatén ágyneműhuzatok nagyon izgalmasak és különlegesek, azért hétköznapi használatra nem feltétlenül ezek a legkényelmesebbek. Csillogóak, erotikusak, de ugyanakkor hűs érzetet keltenek és állandóan lecsúszkálnak az emberről. Így otthonra, hűvös őszi éjszakákra mi inkább valami kellemesebb tapintású huzatot javaslunk, mint a Balani Home 100% pamut ágynemű huzatai.

  1. Prémium minőség vagy hétköznapi színvonal

Ahogy a hálószobánk valamennyi darabjában, legyen szó a bútorokról, világításról, vagy matracról, úgy az ágyneműinkben is léteznek alacsonyabb és magasabb árfekvésű darabok. Ha a keretünk szűkösebb, akkor is érdemes kombinálni ezeket és legalább 1-1 jobb minőségű huzatot beszerezni. Egyrészről ezek időállóbbak, másrészről jobban szellőznek, kellemesebb alvást biztosítanak, és külalakban is sokkal mutatósabbak. Ehhez ajánljuk Naf Naf és Guy Laroche márkájú, prémium minőségű ágynemű huzatainkat.

  1. Nincs ősz bekuckózás nélkül!

Ennek az évszaknak vitathatatlanul a legjobb része, hogy előkerülnek a mécsesek, az illatosítók, a jó könyvek és a kedvenc plédjeink. Hogy garantáltan kiélvezhessük ezeket a páratlan pillanatokat, a Balani Home-nál már összegyűjtöttük a mi kedvenc takaróinkat, amelyek csak arra várnak, hogy egy forró teával, egy izgalmas olvasmánnyal, esetleg néhány kíváncsi aprósággal bevackoljunk alájuk.

Ha Te is szeretnéd felfrissíteni a hálószobád és beszerezni néhány gyönyörű darabot, akkor kattints galériánkba és válogass kedvedre!