Mi az az öt dolog, ami egy jó kuckózós őszi estéhez kell?


Bátran ki merem jelenteni, hogy kettőt pislogtam június eleje óta, és már-már a nagyobb áruházak karácsonyi zenét játszanak. Ebben a szürke, esős és álmosító időben, nem vágyom másra, mint egy meleg takaróra és egy kényelmes kanapéra, ahol egy forró teával kuckózhatok! Sejtem, sokan vannak még így ezzel, ezért hoztam öt tippet, egy meghitt őszi estére:

  • Jól megválasztott hangulatvilágítás

Annál meghittebb nincs is, mikor a sötétben rengeteg gyertya lángja lobog. Választhatunk egységes illatokat, de kevert illatokból is ki tudunk hozni olyan aromákat, ami kellemes számunkra. Ilyenkor a fahéj, narancs illatok dominálnak, de vigyázat, szinte biztos, hogy nasizhatnékunk lesz tőlük! Választhatunk akár kisebb izzójú fényfüzéreket is, melyek elegendő fényt adnak a hangulathoz, de nem vakítanak el.

 

 

  • Párnafelhők

Nincs is annál jobb, mint amikor fáradtan lehuppansz a kanapéra, és a párnáid körbe ölelnek! Amellett, hogy nagyon kényelmesek szinte úgy érezhetjük, hogy felhőkbe süppedünk bele, nagyon dekoratívak is. Egyszerűen, csak veszel minden évszaknak megfelelően párnahuzatokat, és évszakonként változhat a nappalid hangulata, de még a Te hangulatod is. Ne felejtsük ki az ünnepeket se, pár rénszarvasos párnahuzat és máris készen állsz a vendégfogadásra!

 

  • Plédölelgetés

Naná, hogy ez a tétel nem maradhat ki a felsorolásból! Hát is mihez kezdenénk mi, a plédek nélkül? Egy romantikus filmnél eltakarhatjuk a könnyeinket és egy horrorfilmnél szinte atombiztos védelem a zombik ellen! Milyen kellemes érzés, mikor magadra tekered, és úgy kuckózol a kanapén. Egy jól megválasztott Balani pléddel szintén könnyedén dekorálhatjuk a kanapénk, de ha kényesebb anyagból készült, a pléd meg is védheti azt. Azt se felejtsük el, hogy kevés szeretet teljesebb pillanat van, mint amikor a kanapén elszunyókáló szeretteidet betakarhatod vele!

 

  • Forróhangulat

Nyilvánvalóan nem maradhat ki a felsorolásból egy forró ital sem. Legyen az tea, kakaó vagy akár forrócsoki, de az ünnepek közeledésével egy-egy forralt bor is becsúszhat.  Már annyiféle színű, formájú bögrét lehet kapni, miért ne tekintenénk rájuk úgy, mintha a forróitalozáshoz választanánk megfelelő hangulatú bögrét.

 

  • Talpalávaló

A felsorolásban már volt szó párnáról és plédről, de vajon ennyi elég lenne? Van annál kellemetlenebb érzés, mint amikor a jól felmelegített lábunk hozzáér a hideg burkolathoz? Sajnos, hiába a papucs, triplazokni akkor is kellemetlenül hideg lesz az első találkozás! A meghitt esténket ne rontsuk el a hideg „valósággal”! Szőnyeget csak is akkor szabad kiválasztani, ha már a szobában mindennek meg van a fix helye. Ne legyen túl nagy, túl kicsi, ne akadjon bele semmilyen nyílászáróba.

 

 Ez lenne az 5 tippem egy nyugodt kuckózós estéhez! Ti mit tennétek még hozzá?

Pesti Gabriella lakberendező