Mikor lett ekkora a gyerekünk, hogy új szőnyeg kell neki?


Először akkor döbbentünk meg azon, hogy bizony már a 2,5 éves kislányoknak is van stílusérzékük, amikor a barátaink kislánya nem volt hajlandó felvenni a sárga pöttyös szoknyáját, mert az nem illett a zoknijához. A zokni maradt, a szoknya fél órás harc után cserélődött!

Ennek a stílusharcnak a következő felvonása volt, amikor barátaink nagycsoportos fia bejelentette, hogy a szobája – idézzük – „annyira dedós, hogy oda jóérzésű ovis nem teszi be a lábát!”. Nem volt mit tenni, egy gyorsvonat sebességével kellett belevágni a gyerekszoba átalakításába, mert az iskoláig már csak néhány nap maradt, a gyerek meg lázadt a nappali közepén.

Az igényes stílus a legkisebbeknek is kijár

Ha már akkora gondossággal készítjük elő egy újszülött szobáját, aki igazából néhány centinél és a szülein túl nem is igazán lát, akkor miért gondoljuk, hogy lakásunk legzajosabb helyiségét évekig letudhatjuk néhány díszpárnával, vagy új plüssel? A rossz hír az, hogy a gyerekek is hamar rákapnak a szépre és igénylik, hogy időről időre felfrissítsük a szobájukat valami újjal, széppel, dizájnossal. A jó hír viszont, hogy ehhez sokszor elegendő egy új szőnyeg vagy egy új ágynemű esetleg néhány kép a falon és már kész is van a nagylányos-nagyfiús kuckó berendezése.

Jöjjenek a gyerekszoba átalakításának legfőbb lépései:

  1. Nézegessünk Instán/Pinteresten lakberendezési katalógusokban olyan szobákat, amelyek tetszhetnek a gyermekünknek és kérjük ki a véleményét. Persze megeshet, hogy egyszerre mond igent a hupilila Disney-s stílusra és a letisztult skandinávra, ilyenkor vegyük elő a szülői „szigort” és tegyük le a voksunk valamelyik stílus mellett (lehetőleg olyan mellett, amit jó szívvel nézegetünk 1-2 éven át).
  2. Ha nem akarunk teljes szobaátrendezést, csupán valami szép és látványos változást, akkor a szőnyeg, ágy(nemű) és faliképek lecserélése mindig látványos és költséghatékony megoldás lehet. 
  3. Próbáljunk olyan darabokat választani, amelyek később esetleg a lakás más részeibe is jók lehetnek, ha épp a gyerekszobát ismét újítani kell. Gyerekszobába való, mégis máshol is tökéletesen megállja a helyét Pristina szőnyegünk.
  4. Törekedjünk a hármas szín szabályra, azaz ha lehet, 3 fő árnyalat kísérje végig a gyerekszoba dekorációját. Így szép és letisztult hatást érhetünk el.
  5. És végül: fogjuk fel egy közös kalandnak a lakberendezést. Vonjuk be a legkisebbeket is, válogassunk együtt, várjuk együtt a Balanis futárt és élvezzük a csodás összhatást! Biztos, hogy jó munkát végeztünk, ha a lázadó ovis is végre visszatér a szobájába!

Ha pedig kérdés merülne fel, a Balani Home szakértői mindig örömmel válaszolnak és adnak tanácsokat lakástextil kérdéskörben!